Mat er næring, kultur, historie og samhold - og helt avgjørende for et godt opphold

Derfor legger vi mye energi i å finne produsenter og råvarer, sette sammen menyer og kommunisere maten vi serverer. Vi er opptatt av bærekraft og kjøper usprøyta grønnsaker fra sunn jord og bruker kjøtt av høy kvalitet med måte. Og vi handler helst direkte for å gi en rettferdig pris til hardtarbeidende bønder.

Maten vår er ren og råvarebasert for å gi best mulig næring til voksende og nysgjerrige kropper. Vi baker opp til 50 brød på en leirskoleuke, og bruker med glede en dag på å koke kraft til supper og sauser. Menyen vår endrer seg fra uke til uke, basert på sesong, tilgang og kokkens innfall. Målet er alltid at måltidet skal være et samlende høydepunkt etter en lang dag i fjellet.

Våre produsenter

Nord-Gudbrandsdalen er spekket med dyktige jordbrukere og kvalitetsprodukter, og vi reiser så kort som mulig for å få tak i det vi trenger. I sesong er vår hovedleverandør Aukrust Gard & Urteri, et historisk signalbruk i Lom som produserer økologiske og biodynamiske grønnsaker “med hender og hjerte”.

Ellers legger vi gjerne turen om Bøverdalen Veksthågå for å kjøpe varierte vekster fra markedshagen til Ingvild Aukrust, og Søre Hosar i Skjåk leverer all den økologiske gulrot og kålrot som går med til en lang leirskolesesong. Vi kjøper viltkjøtt, frilandsgris og grassfora storfe fra lokale leverandører i Skjåk og Lom, som Breheimen mat.

I vårknipa legger vi på langtur til den tradisjonsrike biodynamiske gården Fokhol på Hedemarken, og fyller bilen med lagringsgrønnsaker.